Nyhetsbrev 10 Brf Ekbacken 2014

Nyhetsbrev 10 Brf Ekbacken 2014

 

Högdalen 2014-10-13

Sparventiler

I vårt pågående arbeta att minska våra driftkostnader och bli så energisnåla som möjligt har vi köpt in sparventiler till duscharna. Besparingen blir ca 33 000 kr per år och kostnaden 7500.

Det sitter redan sparventiler på kranen på diskbänken och i handfatet i badrummet men ingen under duschblandaren innan duschslangen. Enligt uppgift i ett kommande EU direktiv så kan det snart bli obligatoriskt med individuell mättning och debitering på vattenkonsumtionen, samma som för el för alla. Då är det bra med sparventiler redan nu. Hur och vem och när ventilerna monteras kommer det information om senare.

 

Värmen

Ingen ska behöva frysa. Vi siktar alltid på att temperaturen i lägenheterna ska ligga mellan 20,5 – 21.5 grader. Den ska mätas upp i mitten av rummet/lägenheten ca 110 cm upp på en vägg. För att få ut max värme så ska det nedre spjället på inluftsventilen som sitter på mitten bakom varje större element i nederkant vara stängd. Vredet på termostaten till elementet vara vriden på max och förbi max så långt det går.

 

Är det fortfarande kallt i lägenheten så hör av dig för det finns ytterligare åtgärder vi kan göra.

Först kontrollmäter vi med en IR termometer och beroende på resultatet så finns det möjlighet för vår fastighetsskötare att justera elementen ytterligare.

 

Önskar

Håkan

Styrelsen

Brf Ekbacken

Epost: styrelsen@brfekbacken.se

Hemsida: http://www.brfekbacken.se/

Klub366: Aktiviteter i huset kontakta Ann-Margaret Hellberg på plan 15.

Trädgård: Kontakta Kirsten Nyberg på plan 7.