Nyhetsbrev 9 Brf Ekbacken 2016

Nyhetsbrev 9 Brf Ekbacken 2016

 

Hej                                                                                                       Högdalen 2016-04-27

 

Vårstädning med nytt datum!

Boka söndagen den 15 maj klockan 13:30 för att hjälpa till att få snyggt i och runtomkring huset. Det finns flera olika saker för alla att göra och hjälpa till med. Varmkorv till alla! Container kommer finnas från och med fredagen den 13 och en vecka framåt. Så passa på! Rensa och släng i den (inte i ÅV-rummet). Men inget farligt avfall. Farligt avfall är el-skrot, kemikalier, läkemedel eller målarfärg.

 

Fasadarbete

Fuktrapporten som tags fram i höstas av en oberoende konsult har nu äntligen lett till att Veidekke kommit med en åtgärdsplan för vårt hus.

 

Det som kommer att ske är att två aktiviteter kommer att utföras mer eller mindre parallellt. Arbetena startar måndagen den 2/5 alternativt måndagen den 9/5 och beräknas pågå i ca 4 veckor. Mån-ons 7:00-19:00, tors 7:00-16:00.

 

Under tiden kommer vi vara tvungna att avstå våra p-platser vid den östra väggen och de två hcp platserna på Skebokvarnsvägen. Det kommer mer info om exakt vilka p-platser och tiden det rör sig om till berörda bilägare.

 

Aktivitet 1

På fasaden kommer att fogarna mellan betongelementen fogas om helt och hållet. Detta arbeta kommer att utföras av Strängbetong som har tillverkat elementen. Detta kommer att ske bland annat från en så kallad gunga (arbetskorg) som monteras på taket och vissa arbeten av fasadklättrare.

 

Aktivitet 2

Alla fönsterbleck kommer att monteras om och fogas om så de blir täta. Det arbetet kommer att ske från utsidan ifrån en kranbil.

 

Inget av de här arbetena kommer kosta föreningen något.

 

Årsstämma 2016

Stämman blev välbesökt med 22 lägenheter representerade. Utdrag nedan ur protokollet som kommer finnas upplagt på hemsidan i sin helhet så fort det är justerat och klart.

  1. Ur styrelsen avgår Raoul Kalén och Clas Myrenäs. Stämman röstade för att behålla Lage Hellberg, Kirsten Nyberg, Niklas Björklund, Håkan Gullberg och Britt Hübner. Invalda till styrelsen blev Gudjon Hallgrimsson och Karl-Erik Berglund som nya styrelseledamöter och som styrelsesuppleanter valdes av stämman Sören Nyberg och Jenny Wu.
  1. Tre motioner hade inkommit till styrelsen.
  1. Individuell mätning och debitering (IMD) av varmvatten. Styrelsen hade föreslagit att stämman skulle fatta beslut om att låta styrelsen fortsätta utreda frågan. Till förslaget röstade 14 nej och 3 ja.
  2. Återvinning av frånluft. Styrelsen hade föreslagit att stämman skulle fatta beslut om att låta styrelsen fortsätta utreda frågan. Till detta förslag röstade 10 ja och 7 nej.
  3. Väggmålning plan 2. Styrelsen hade föreslagit att motionen i sin helhet skulle avslås. Däremot ansåg styrelsen att stämman skulle föreslå att styrelsen fick fortsätta utreda frågan om en väggmålning på plan 2. 21 svarade ja och 1 nej till detta förslag.

 

Håkan

Styrelsen

Brf Ekbacken

Epost: styrelsen@brfekbacken.se

Hemsida: http://www.brfekbacken.se/

Klub366: Aktiviteter i huset kontakta Ann-Margaret Hellberg på plan 15.