Nyhetsbrev 15 Brf Ekbacken 2016

Nyhetsbrev 15 Brf Ekbacken 2016

 

Hej                                                                                                       Högdalen 2016-09-28

 

 

Bredband i November

Nu har alla fått de tre utdelade informationsbladen i postfacken som oxo finns att läsa på hemsidan. Under fliken ”Info till boende” längst ner under ”Bredband 2016”.

 

Med start måndagen 17 oktober vecka 42 börjar vi dela ut boxarna som behövs för de nya tevekanalerna den 1 november. De vanliga antennuttagen kommer fortsatt fungera som vanligt.

 

Stölder av Regskyltar

Stölderna av registreringsskyltar på vår parkering fortsätter, tyvärr. Säg till om ni har drabbats.

 

Värmen inomhus

Den här texten och mer därtill finns på vår hemsida under fliken Allmänt, fjärde punkten.

Där står om vårt värmesystem.

”De flesta fastighetsägare upplever att man har absolut mest klagomål i början av vintersäsongen. Detta beror oftast på att den upplevda temperaturen inte är tillräcklig, trots att den uppmätta temperaturen faktiskt håller en rimlig nivå. Under sommaren och den varma årstiden laddas byggnaden med fukt eftersom varm luft kan bära mer vatten.

När inomhustemperaturen börjar falla till normal nivå, och det krävs ett litet värmetillskott, vänds fukttransporten och därför upplever man ofta inomhusklimatet som rått under denna period. Man märker även att det tar lång tid innan handduken torkar i badrummet.

I lägenheterna vill man också känna värme på radiatorerna, vilket man normalt inte gör förrän yttemperaturen på radiatorerna överstiger 32-33°C. I början av värmesäsongen överstiger sällan framledningstemperaturen denna temperatur, vilket gör att radiatorn kan upplevas som iskall och man kan tro att värmesystemet inte ens är igång. Men det är det!”

 

Spärra flyttanmälan

Vi hade en del problem för några år sedan med obehöriga som var och fiskade efter post i postfacken. För att förhindra idkapning har skatteverket lagt upp en helt ny tjänst för att spärra obehörig adressändring. Bara logga på med e-legitimation och spärra sin egen adress.

 

http://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/allaetjanster/tjanster/sparraobehorigadressandring.4.361dc8c15312eff6fd123f5.html

 

 

 

Mvh

Håkan

Styrelsen

Brf Ekbacken

Epost: styrelsen@brfekbacken.se

Hemsida: http://www.brfekbacken.se/

Klub366: Aktiviteter i huset kontakta Ann-Margaret Hellberg på plan 15.