TV, bredband och telefoni

Bredband

Det är Ownit som är vår leverantör (ISP) av bredband, telefoni och Telenor som levererar TV-kanalerna.

För de som vill ha fler TV-kanaler utöver grundutbudet, eller få bättre bildkvalitet, går det att köpa ett kompletterande utbud via Telenor.

Information om detta finns på leverantörernas hemsidor ownit.se och Telenor.se

Vid problem

Vid problem med IP-telefoni eller IP-TV skall respektive tjänsteleverantör i första hand kontaktas. Vid problem med ínternet kontakta Telenor

ownit.se/kundservice

Bredbandsnätet i din lägenhet

Din bostad är gruppansluten till Ownit´s bredbandsnät.

Lägenheten är utrustad med ett antal uttag som kallas multimediauttag där du bland annat återfinner uttag för kabel-tv och dator. Dessa hittar du i kök, vardagsrum och sovrum.

Uttagen är länkade till ett centralt bredbandsskåp där du själv aktiverar de uttag du kopplat in utrustning i, se skiss nedan. Det ger stor flexibilitet om du exempelvis vill flytta din bredbandsanslutna dator, tv-apparat eller telefon till ett annat rum.

Telefoni

I lägenheterna finns inga traditionella telefonjack och fastigheten är heller inte ansluten till det fasta telenätet. Ett fast abonnemang från Ownit ingår i månadsavgiften förutom samtalskostnader. För aktuell prislista se http://www.ownit.se. Du kan även välja en av nedanstående telefonileverantörer. Ditt nuvarande telefonnummer har du möjlighet att behålla, säg till när du beställer ditt nya abonnemang.

Andra IP-telefoni leverantörer som finns att välja på är tex:

http://www.cellip.com/tjanster/cellip-netto/

http://www.affinity.se/iptelefoni.htm

http://www.teletek.se/privat/index.htm

http://www.alltele.se/hemtelefoni/bredbandstelefoni

Tv-kanaler

Det ingår digitalbox med tillhörande programkort och TV-box.

Här står om alla tv kanaler som finns att köpa till från Telenor

Kanalplan T-1Bas analogt utbud som ingår i månadsavgiften.

Läs mer om de olika kanalerna i Broschyren

Här står hur du kopplar in tvboxen på deras hemsida.

http://www.canaldigitalkabel.se/kundservice/boxguiden/hd-box-cdig-1000c.html

HD-box

En liten och smidig HD-box som ger dig en bättre bild- och ljudkvalitet för program som är inspelade i HD-kvalitet. Koppla boxen till en hemmabioutrustning och Dolby Digital surroundljud för den ultimata tv-upplevelsen.

Modell Humax CDIG-1000C

Manualen hittar du här

Så gör du en kanalsökning
  1. Tryck på meny-knappen och välj Inställningar i menyn med din fjärrkontroll
  2. Välj Installation och tryck in 0000 som är lösenordet för denna meny
  3. Välj Sök kanaler med OK knappen
  4. Välj Autosökning med ok knappen
  5. Nu söker boxen in dina tv-kanaler
Anslutning i bredbandsskåpet

Här nedan är en skiss som beskriver hur du gör för att ansluta din utrustning och hur du aktiverar de bredbandsuttag som du vill använda i bredbandsskåpet.

Så här ansluter du i lägenhetens bredbandsskåp

1. Inkommande uttag

I bredbandsskåpet finns ett inkommande uttag som är anslutet till fastighetsnätet. För att få kontakt mellan dina bredbandsuttag och själva nätet måste en kabel vara ansluten från det inkommande uttaget antingen till routern eller direkt till någon av bredbandsskåpets portar.

2.  Panel med portar

I bredbandsskåpet finns det ett antal portar som är numrerade 1,2,3 och så vidare. Uttagen i lägenheten är märkta med motsvarande siffror.

3. Router

I bredbandsskåpet finns en router monterad för att du ska kunna använda fler än ett uttag i lägenheten. Vill du koppla in en dator i exempelvis uttag 2 ska en kabel vara ansluten från en av switchens portar till bredbandsskåpets port 2. Gör på samma sätt med telefon och tv. Routern måste vara ansluten till det inkommande uttaget.

4. Telefonidosa

Routern ifrån fungerar så att den delar upp signalen för telefoni och bredband. För att kunna ringa via bredbandsnätet krävs en telefonidosa som sätts mellan telefonen och bredbandsuttaget. Dosan tillhandahålls av den telefonileverantör som du väljer.