Nyhetsbrev 6-2018

Lås

Här kommer lite uppdatering om husets nya låssystem:

Den 1 maj 2018 kommer portkoden sluta gälla så det är bara låsbrickorna och porttelefonen som kommer att fungera framöver. På sikt kommer även låscylindrarna till portarna att tas bort.

Vi har säkrat upp så att räddningstjänsten m.m. har tillgång till fastigheten om något skulle hända.

Som vi meddelat tidigare är porttelefonen avstängd mellan 22.00 och 06.00 för att minimera risken för busringning under olämpliga tider. Väntar man besök eller av annan anledning behöver få kontakt med bostadsrättsinnehavare går det att slå telefonnumret på porttelefonens display för att komma i kontakt. Du öppnar då porten genom att trycka siffran 5 eller * (stjärna).

Återvinningsrummet

Det är fortfarande problem med att några ställer grovsopor i återvinningsrummet. På väggarna i rummet är det tydligt beskrivet vad och var vi ska lägga våra sopor.

Vi har ingen hämtning av grovsopor i föreningen. Du måste därför själv se till att få dina sopor bortforslade.

Om detta inte upphör kommer vi behöva stänga rummet till nackdel för den sopsortering vi har idag. Återvinningsrummet finns till för att skona vår miljö.

Soprummet

Även här är det ett återkommande problem med att några skapar sopberg genom att kasta in soporna i den första behållaren istället för att kliva in några steg. Det är lika långt till gatan att gå igenom soprummet som att gå utanför.

Tunnelbanan

Du som känner dig störd av ljuden från tunnelbanan kan ta kontakt med SL för att påtala problemet.