Nyhetsbrev 2-2021

Årsmöte
Den 2 juni klockan 18.00 kommer årsmötet ske på länk eftersom vi inte kan ha fysiska möten. Hur det praktiskt kommer att ske återkommer vi med. Notera datumet! 

Inventarier
För kännedom finns två slagbord och några stolar att låna. Men även lite verktyg. Hör av dig till styrelsen om du är intresserad. 

Att bo i bostadsrätt
Vi medlemmar äger och förvaltar vår fastighet tillsammans. Vi bor alltså till självkostnadspris och nästan alla kostnader betalar vi gemensamt. Det är något som många bostadsrättshavare lätt glömmer bort.

Allt slarv som sker i fastigheten är alla medlemmar med och betalar för. Så när du bygger sopberg tar kommunen ut en extraavgift. Även när du inte sköter dig i återvinningsrummet och kastar sådant som inte ska vara där. De här kostnaderna skulle hellre kunna läggas på avgiftssänkning.

Sammanfattningsvis betyder det att ju mer vi sköter oss desto billigare boende kan vi få.

Ordningsregler
På förekommen anledning får du gärna röka på din balkong så länge det inte stör dina grannar. Det är däremot inte tillåtet att kasta ut fimparna så att de landar på någons balkong men även på föreningens mark eftersom det är rökförbud på tomten. 

Larm- med övervakningskameror
Efter det vi satt upp kameror i och runt fastigheten har det varit lugnt efter de incidenter som är beskrivna sedan tidigare.

Nya grannar
Vi önskar vår nya granne på plan 7 välkommen till föreningen. 

Facebook 
Det finns en sluten Facebookgrupp som är till för oss boende. Den drivs inte av styrelsen utan är en fristående grupp bland föreningens medlemmar. Genom gruppen kan du på ett enkelt sätt få kontakt med dina grannar. Sök på Brf Ekbacken Högdalen.