Nyhetsbrev 17 Brf Ekbacken 2015

Nyhetsbrev 17 Brf Ekbacken 2015

 

Hej                                                                                                       Högdalen 2015-10-15

 

Ny portkod

Ikväll 00:00 byter vi kod och den nya blir XXXX. Kanske blir det något färre obehöriga besökare i vårt hus då. Vi har haft en till incident med identitetsstöld i huset oxo. Var uppmärksamma!

 

Obligatorisk Ventilations Kontroll

OVK ska göras vart tredje år och nu är det dags igen för oss. Alla lägenheter gås igenom och ventilationen mäts upp. Det innebär att det är dags igen för tillträde och serviceläge på låset om ingen är hemma. Måndagen och tisdagen den 9 och 10 november är det dags. Serviceläge: lås som vanligt när ni går ut men vrid tillbaks nyckeln till kl 10:00 innan den dras ur låset.

 

Grönområdet

Som ni kanske har märkt har vi inlett ett projekt för att få till en bättre och snyggare baksida. Den stora tallen och två mindre träd på gräsmattan är borta och den stora björken bakom sophuset blivit trimmad. Så småningom kommer gräsmattan fyllas ut i nivå med gångvägen utmed de och en uteplats skapas till vänster om entrédörren på plan 2. Mer blommor kommer att planteras. Klätterväxter för att förhindra klotter på baksidan av soprummet t.ex.

Lekplatsen har fått sanden utbytt i sandlådan.

 

Stölder – Nya lås till källarförråden

Stöldernas omfattning har varit större än vad vi först trodde. Både i källarförråden och i cykelrummet. Fler har anmält. Nu är låsen till källarförråden bytta men bara de som har förråd får en nyckel och alla som hyr får kvittera ut den. Vid förlust av nyckeln utgår en straffavgift om 500 kr. Ni som skall få nycklar kan komma ner till teknikrummet (bredvid lokalen) kl 20:00 idag eller samma tid på söndag eller ta kontakt med styrelsen för att avtala tid.

Släpp inte in obehöriga och rapportera till styrelsen om ni ser något misstänkt.

 

Den kalla årstiden börjar

Varje år vid den här tiden kommer en del klagomål om att det är kallt i lägenheterna. Det har sina orsaker och därför vänligen läs på vår hemsida där det står mer i detalj förklarat varför det kan upplevas som kallt inomhus och hur det ska fungera i vårt hus. Men temperaturen ska fortfarande inte understiga 21 grader. Är det stor skillnad så ta kontakt med styrelsen, men mät den först. Mätpunkten ska vara på en vägg mitt i lägenheten ca 100 cm upp.  Läs mer på hemsidan ”Info till boende” under ”Allmänt” och stycket ”Värme och ventilation”

 

Om du har förslag /idéer på förbättringar eller en åsikt om något som rör oss här i huset så tveka inte att höra av dig till styrelsen.

Alla synpunkter tas tacksamt emot!

 

Håkan

Styrelsen

Brf Ekbacken

Epost: styrelsen@brfekbacken.se

Hemsida: http://www.brfekbacken.se/

Klub366: Aktiviteter i huset kontakta Ann-Margaret Hellberg på plan 15.