Nyhetsbrev 21 Brf Ekbacken 2015

Nyhetsbrev 21 Brf Ekbacken 2015

 

Hej                                                                                                       Högdalen 2015-12-08

 

 

Nycklar

Nu har vi bytt leverantör till Bergs Lås som ligger på gångavstånd i Rågsveds centrum. http://www.bergslas.se/ Glöm inte att ta med legitimation Id och en hyresavi eller något annat som styrker att du äger lägenheten om du ska göra extra kopir på dina nycklar. Betalar gör du själv.

 

Byta förvaltare/hyresadministratör

Det sker nu till årsskiftet. Ifrån Fastum till MBF http://www.mbf.se/

Nu finns det en blankett på hemsidan för autogiro att ladda ner. Den ligger under fliken Arkiv längst ner på sidan. Glöm inte att fylla i och skicka in den i tid så löper bytet smidigare för alla oss som älskar autogiro. Mer info om bytet kommer senare.

 

Andrahandsuthyrning

Om man vill hyra ut sin lägenhet i andra hand måste man göra en ansökan till styrelsen i bostadsrättsföreningen om det. Då ska man också ange varför man vill hyra ut sin lägenhet och hur länge. Om vi ger tillstånd till andrahandsuthyrning brukar det vara på något år. Vill man efter det året hyra ut sin lägenhet mera får man ansöka om det på nytt. I de nya stadgarna (§ 7, åttonde stycket) står om avgifter för andrahandsuthyrning. Vi kommer från 160101 ta ut 10 % av prisbasbeloppet som avgift för andrahandsuthyrning av lägenhet. För 2015 var prisbasbeloppet 44 500 kr vilket innebär att avgiften blir 4 450 kr/år för att hyra ut sin lägenhet. Hyr man t ex ut 8 av årets 12 månader blir då avgiften 8/12 x 4 450 kr = 2967 kr.

 

Grannsamverkan

Tyvärr fortsätter det med ovälkomna besök av personer som stjäl och förstör i vårt hus. Var noggrann med vilka du släpper in i huset och ser de misstänka ut så släpp inte in dem. Bästa sättet är att lära känna varandra så vi alla vet vilka som verkligen bor här. Meddela styrelsen om ni ser något misstänkt.

 

Håkan

Styrelsen

Brf Ekbacken

Epost: styrelsen@brfekbacken.se

Hemsida: http://www.brfekbacken.se/

Klub366: Aktiviteter i huset kontakta Ann-Margaret Hellberg på plan 15.