Nyhetsbrev 1-2019

Bergvärme
Som det säkert inte undgått någon så har borrningen för bergvärmen startat och allt går enligt planerna. Borrhålen är klara och grävning för kulvert sker härnäst. 
 
Felanmälan till fastighetsskötaren
Om du har problem med din lägenhet och behöver hjälp av fastighetsskötaren så vill de att du anmäler felet via deras hemsida. Då samlas problematiken på ett ställe så att även styrelsen får vetskap om felet.
De har svårt att hantera felanmälan om du ringer dem och det kan bli fördröjning i processen.

http://www.jensendrift.se/felanmalan/

 
Andrahandsuthyrning

Vi har fått indikationer på att det finns olagliga andrahandsuthyrningar i huset. Du som misstänker att en granne hyr ut kan enkelt kontakta styrelsen så tar vi tag i problemet. Du kommer att vara helt anonym.

Du som har inneboende i din lägenhet ombeds att informera styrelsen även om det inte finns en skyldighet att göra det. Men det är bra för oss att veta vilka som bor och rör sig i huset. Det finns reglerat i stadgarna hur bostaden får disponeras.
 
Smörja låsen 
Många upplever att handtaget till framförallt balkongdörren börjar kärva. Det beror främst på att det måste smörjas. Det finns ett litet hål i låsblecket på dörren (när man öppnat den) och där sprutar man in olja. Den finns att köpa hos bland annat Bergs lås i Rågsved. Oljan kan även användas till fönster och ytterdörr. Använd inte våld för då går handtaget sönder till en större kostnad.
 
Föreningen har lite låsolja till förfogande och är det akut så kontakta styrelsen så kan vi hjälpa dig med smörjningen.
 
Rensa avloppet
Ett bra husmorstips för främst köksavloppet är att använda det gröna diskmedlet Yes (originalet) och trycka ut en rejäl klick i avloppet. Låt det verka en stund och häll sedan på kokande vatten. Spola sedan rent med varmt kranvatten. Yes är fettlösande och dessutom bra för naturen.
 
Facebook
Det finns en Facebookgrupp i huset och de vill att styrelsen gör reklam för den. Du som vill bli medlem kan hitta den under namnet – brf Ekbacken i Högdalen. Där kan du enkelt kommunicera med dina grannar. Det är en fristående grupp som inte styrs av styrelsen.